Blog

KNIHA DĚTSKÉHO SRDCE, cena V. F. Suka - anketa o nejoblíbenější dětskou knihu 2022. Vyhlašuje se již 30. ročník (do minulého roku pod názvem SUK - čteme všichni)! Hlasovat mohou děti a mládež od 0 do 18 let pro knihu, která se jim nejvíce líbila z těch, které přečetly v roce 2022.

Cena za literaturu pro děti a mládež "SUK - ČTEME VŠICHNI" je jedna z mých oblíbených literárních cen ve světě dětské literatury. Udílení cen probíhá ve více kategoriích a vy se níže můžete dozvědět vítězné knihy Ceny učitelů.

Nenechte si ujít možnost sdíleného čtení a práce s textem a ilustracemi v online Knižních dílnách Okénka. Dílny probíhají na platformě Zoom a jsou otevřeny všem dětem na celém světě.

Od roku 2007 se pravidelně oceňují nejlepší komiksové práce. Letos slavnostní vyhlášení za rok 2021 proběhlo 15. února. A které komiksy byly tedy za minulý rok ty nejlepší?

Už 11 let Kateřina Spiess-Velčovská a kolektiv České školy bez hranic Rhein-Main z Frankfurtu nad Mohanem vždy s dobrou náladou (opírám se o svědectví žáka ;)) doprovází na dobrodružné cestě vícejazyčnou výchovou spoustu rodin. A proč dobrodružné? Protože tu o dobrodružství není nouze - pravidelná a systematická výuka dětí s českými kořeny ve věku...

Koncem listopadu vyšel nejnovější katalog Nejlepší knihy dětem. Tento výběr knih - celkově 32 titulů - potěší děti od 3 do 15 let. Víme, jaké to jsou.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086301356461